Cruise Ardennes 2003

door Gilbert Verkuijlen

                   

 

Cruise Ardennes 2003, georganiseerd door een Belgische off-road club, en het bleek wel weer dat je het organiseren van off-road trips kan overlaten aan die Belgen. Het was een schitterend evenement wat perfect georganiseerd was. In totaal reden er zo'n 500 off-road voertuigen en zo'n 300 quads en cross motoren, en niemand reed elkaar in de weg. Wij zijn andere voertuigen niet eens tegengekomen. Meerdere off-road clubs waren uitgenodigd en elke club kreeg een ander roadbook. Ook de routes waren prima verzorgd met op de moeilijkere stukken tractors die de eventueel gestrande voertuigen konden bergen. Aan de asfaltwegen stonden borden om regulier verkeer te waarschuwen voor gladheid in verband met modder op de weg en natuurlijk waren alle routes aangevraagd zodat we onbezorgd legaal konden off-roaden.

Dan moet je natuurlijk geluk hebben met andere factoren zoals het weer. Wel, we mochten niet klagen, want het was perfect weer. Vrijdags zijn we aangereden met een graadje of 25 en alleen maar zon. Zaterdag tijdens de eerste rit was het niet anders en misschien wel warmer. Natuurlijk zonder top gereden en zo hard verbrand dat ik zo met het Jamaicaans bobslee team mee had kunnen doen (ooit de film Cool Runnings gezien??). Zondag (eerste Pinksterdag) tijdens de tweede rit is het gaan regenen, maar dat maakte de rit alleen maar mooier. Tenslotte op maandag in Bertrix (tweede Pinksterdag) weer een graadje of 25 en alleen maar zon.

Laat ik eens niet zoveel schrijven en de foto's voor zich laten spreken. Ik zal dan ook niet schrijven dat Dick 'Cadi' op de heenweg en tijdens de eerste rit problemen had met zijn remmen (blijft moeilijk om een tandwieltje aan te draaien), ik zal ook niet schrijven dat Marc 'Winchy' problemen had met de wiellagers van zijn caravan, ik zal ook niet schrijven dat Pascal 'Repoman' problemen had met zijn motorsteunen, ik zal niet schrijven over hoe Henk-Jan 'De Paal' aan zijn bijnaam is gekomen, ik zal niet schrijven dat ik Jeepless was tijdens dit weekend, ik zal niet schrijven over die gratis lapdance van een oma en ik zal al helemaal niet schrijven dat Marcel 'Boris' geopereerd moest worden door Dr. Steve 'Diggler'.

Laat ik nog wel even schrijven dat we weer een heleboel leden van The Dutch Jeep List hebben ontmoet, en met 'we' bedoel ik onze initiele groep (in willekeurige volgorde): Hans 'The Kick', Marcel 'Boris', Henk-Jan 'De Paal', Dick 'Cadi', Dick 'Tina Turner', Pascal 'Repoman', Vanessa 'Repowoman', Steve 'Diggler', Willem 'El Chico' en zoon, Marc 'Winchy' en ikzelf. In Bouillon, waar de camping was opgebouwd waren ook nog Jos 'Bieltje' en zijn clan, John 'Roadrunner' en zijn clan, Loet 'Sixpack', jeeper.nl, Fam. Rutten, Frans S. en nog vele andere Jeeplisters.

 

     

     

Een paar Kodak momenten...

 

     

'El Chico Junior' door wat moddersporen. Hij had meer plezier dan toen FC Zwolle kampioen werd...

 

  

Rechts een afgebroken bumper, en links de dader...

 

     

Boris deed in ieder geval wel zijn best...

 

  

Spektakel van de Belgen en Fransen

 

  

Marc 'Winchy' was zo snel dat ik 'em bijna had gemist op tape

 

  

De pers was er natuurlijk ook: Kabelkrant Someren en Omroep Waalwijk

 

  

Waarom lacht Hans 'The Kick'?? Rechts het antwoord: de modder vloog om je oren...

 

  

Steve 'Diggler' op zijn gemakje met de duim in de mond

 

  

  

Je laat Dick 'Cadi' even alleen en zijn Jeep heeft een metamorfose ondergaan

 

  

Piet R. is hier goed bezig om van zijn Jeep een rijdend zwembad te maken

 

                   

Gilbert Verkuijlen.
E-mail: Gilbert@moab.nl
Website: www.moab.nl